Informació básica

El Consell Xacobeo presenta un programa formatiu de creació artística amb el propòsit de donar a conèixer el patrimoni cultural relacionat amb el camí de Sant Jaume (dins de les rutes sobre les que treballa el Consell Xacobeo) i motivar entre la joventut una reflexió sobre la importància de la seva conservació.

El programa també té la finalitat de fomentar el paper de la creativitat com a element transversal en aquestes edats, reconeixent i donant visibilitat als projectes i treballs més innovadors i participatius que contribueixin en major mesura a:

  • Promoure l’aprenentatge del patrimoni cultural del Camí de Sant Jaume entre l’alumnat mitjançant treballs artístic com a mitjà de comunicació i expressió del propi patrimoni.
  • Difondre el patrimoni vinculat al Camí en cada localitat entre un major nombre de persones.
  • Sensibilitzar a favor del valor del Camí i la importància de la seva conservació i el respecte de la seva diversitat.
  • Suscitar entre l’alumnat una reflexió sobre el sentit del Camí en l’actualitat i la seva sostenibilitat.

 

Aquest programa està dirigit a l’alumnat matriculat en centres docents de tota Espanya i que estudií Educació Secundària Obligatòria o Formació Professional Bàsica durant el curs acadèmic 2017/2018. També està obert a espais culturals (biblioteques, centres artístics, etc.), organismes públics (ajuntaments, diputacions, etc.) i associacions que desenvolupin accions educatives amb joves matriculats en aquests estudis d’entre 12 y 16 anys.

El projecte té una part didàctica, en la que es facilita als docents un conjunt de fitxes per a treballar amb els joves, i una segona part creativa, en la que es convida als grups a presentar un treball en format de fotografia, còmic/foto-còmic o curtmetratge/vídeo.

Tots aquells treballs presentat s’exposaran conjuntament, de manera virtual, en aquesta pàgina web, i físicament en una exposició temporal que es celebrarà a Santiago de Compostela. S’admetran un nombre màxim de cinc treballs artístics per centre.

El termini de presentació de sol•licituds per a participar acaba el 15 de desembre de 2017. La data límit de presentació dels treballs serà el 30 d’abril de 2018.

Els treballs participants podran ser presentats en castellà, català, euskera o gallec.

Els treballs creatius s’hauran de realitzar pel centre docent o institució que participi en el programa dins de les dates compreses en el curs escolar 2017/2018.

L’organització es reserva el dret de descartar i excloure del programa els treballs presentat en els següents casos:

  • Quan els treballs no s’adaptin a l’objectiu i contingut del programa.
  • Quan els treballs o projectes no compleixin les especificacions tècniques.
  • Quan el contingut dels projectes atempti contra la dignitat o resulti vexatori o obscè.

Preguntes freqüents

¿Què és el Consell Xacobeo?

El Consell Xacobeo és un òrgan de cooperació entre l’Administració General de l’Estat (Ministerio de Educación, Cultura y Deporte) i les Comunitat Autònomes d’Aragó, Astúries, Cantabria, Castella i Lleó, Catalunya, Galícia, La Rioja, Navarra i País Basc. La seva funció és l’execució de programes i actuacions de promoció i conservació de les rutes del Camí de Sant Jaume declarades Patrimoni Mundial (Camí Francès, de la Costa, Interior del País Basc i la Rioja, Primitiu, de Liébana) i Camí Catalanoaragonès així com per a organitzar la celebració dels Anys Xacobeos.

¿Podem participar en el programa si la nostra localitat té patrimoni relacionat amb algun dels Camins del Consell Xacobeo?

Sí, però els treballs han de tractar sobre el patrimoni relacionat amb els Camins sobre els que treballa el Consell Xacobeo: Camí Primitiu, Camí de la Costa, Camí Francès, Camí Interior del País Basc i la Rioja, Camí de Liébana i Camí Catalanoaragonès.

¿Les categories per a participar són d’intervenció individual o en grup?

Els treballs s’han de presentar en grup. No seran admesos projectes individuals.

¿Hi ha un premi per al treball guanyador?

No és un concurs, és un programa formatiu, per tant no hi ha un premi. Els participants podran veure els seus treball exposats a la pàgina web del projecte i en una exposició física que es celebrarà a Santiago de Compostela.

 

Segur que hi ha moltes qüestions que us han sorgit i a les que no hem donat resposta. No deixis al teu grup sense participar per això. Podeu escriure’ns o trucar-nos i us ajudarem:

info@tucaminodesantiagoconcurso.es

O al telèfon: 697 82 00 00 (Horari d’atenció de dilluns a divendres de 9 a 14 hores).

¡Participa i fes el teu patrimoni de tots!

CONTACTE:

info@tucaminodesantiagoconcurso.es

697 82 00 00  (Horari d’atenció de dilluns a divendres de 9 a 14 hores)

Organitza:

En el marc de:

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Participa:


Gestiona:

CRÈDITS FOTOGRÀFICS:

Camí Francès a Aragó: Archivo del Gobierno de Aragón i Carlos Gil.
Camí Francès a Castella i Lleó: Junta de Castilla y León i Benito Arnáiz.
Camí Francès a Navarra: Archivo de Turismo del “Reyno de Navarra”. Patxi Uirz.
Camí de la Costa a Astúries i Camí Primitiu: Dirección General de Patrimonio Cultural del Gobierno del Principado de Asturias.
Camí de Sant Jaume a Galicia: Adolfo Enríquez, Fernando Bellas, Tono Arias, Jaime Fernández, Manuel Valcárcel, Pedro García, Santiago López i Tino Viz.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search