Fitxes de patrimoni

L’objectiu del programa formatiu és posar en valor el patrimoni directament relacionat amb el Camí de Sant Jaume dins de les rutes sobre les que treballa el Consell Xacobeo.

Per la seva ubicació geogràfica, aquestes rutes i el seu patrimoni són més accessibles per alguns centres educatius, no obstant, el patrimoni cultural que contenen és viscut any rere any per molts altres joves d’altres províncies que el fan seu de diverses maneres. Bé sigui recorrent les rutes o coneixent el seu patrimoni quan aprenen sobre el Camí de Sant Jaume des de la seva localitat.

Sigui quin sigui el tipus de contacte amb aquestes rutes (proximitat o estudi) la vostra vivència amb el seu patrimoni és quelcom especial i mereix ser difós. Amb els treballs artístics feu vostre aquest patrimoni i poseu en valor aquesta experiència, ajudant a que pugui ser apreciat i respectat per aquells que no el coneixen. “El Teu Camí de Sant Jaume” és una metàfora vivencial que es converteix en “patrimoni de tots”.

Sabem que en molts centres educatius el primer pas ja l’heu donat i treballeu aquest tema sovint, ensenyant tots els aspectes que envolten el patrimoni, reflexionant sobre tots els tipus que existeixen i realitzant amb els alumnes treballs artístics de diferents estils.

Ho podem veure en moltes de les vostres webs i blogs on, amb l’ajuda de la fotografia, el cinema o el dibuix, tracteu el patrimoni i altres temes importants (salut, educació vial, respecte, tolerància, etc.) d’una forma molt valuosa i educativa.

Ara us proposem agafar la vostra experiència amb el patrimoni del Camí de Sant Jaume (dins de les rutes del Consell Xacobeo) i anar un pas més enllà participant en aquest programa. Entre tots el farem arribar a més gent mitjançant els vostres treballs artístic, mostrant-los en la nostra web i en l’exposició temporal que prepararem a Santiago de Compostela com a peça final del programa.

Nosaltres, per a col•laborar en la important tasca de l’ensenyament del patrimoni que realitzeu, hem creat unes fitxes de treball per a l’aula, enfocades als professors, per a que us serveixin d’ajuda i orientació en la creació dels treballs per al programa.

En les fitxes us proposem treballar amb el vostre alumnat els diferents temes sobre el patrimoni que hem seleccionat. S’han relacionat els temes proposats amb diverses assignatures del currículum escolar per així poder ser aplicats en diverses matèries i convertir-ho en un projecte interdisciplinar per al vostre centre.

Teniu en compte que, si al final el programa formatiu es transforma en treballs individuals en el que cada estudiant ha d’investigar pel seu compte sobre el patrimoni del Camí sense arribar a transformar-se en un projecte col·laboratiu, part dels objectius no s’hauran acomplert.

Participa i fes el teu patrimoni de tots!

CONTACTE:

info@tucaminodesantiagoconcurso.es

697 82 00 00  (Horari d’atenció de dilluns a divendres de 9 a 14 hores)

Organitza:

En el marc de:

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:

Participa:


Gestiona:

CRÈDITS FOTOGRÀFICS:

Camí Francès a Aragó: Archivo del Gobierno de Aragón i Carlos Gil.
Camí Francès a Castella i Lleó: Junta de Castilla y León i Benito Arnáiz.
Camí Francès a Navarra: Archivo de Turismo del “Reyno de Navarra”. Patxi Uirz.
Camí de la Costa a Astúries i Camí Primitiu: Dirección General de Patrimonio Cultural del Gobierno del Principado de Asturias.
Camí de Sant Jaume a Galicia: Adolfo Enríquez, Fernando Bellas, Tono Arias, Jaime Fernández, Manuel Valcárcel, Pedro García, Santiago López i Tino Viz.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search